spotify

Sain tässä muutama päivä sitten kutsun Spotifyn käyttäjäksi (thx Markus). En ollut ihan hirveästi perehtynyt koko asiaan, mutta siis tiesin sen verran että kyseessä on ilmainen (tällä hetkellä)  musiikki”soitin” josta löytyy paljon kappaleita.

Noh, hommahan siis loppujen lopuksi toimii niin, että kyseessä on iTunesin näköinen soitin joka ladataan omalle koneelle. Ohjelma toimii niin windowsissa, macissä kuin linuxissakin (tosin winen avulla). Ohjelman käynnistyksen jälkeen avautuu suhteellisen karut näkymät, mutta tärkein kaikesta onkin kappaleiden haku. Kappaleita voi etsiä niin kappeleiden, esittäjän tai levyn nimellä ja kun kappaleet/kappale löytyy niin klikkamalla soitin rupeaa muutamassa sekuntissa soittamaan kappaletta. Kappaleita Spotifystä löytyy todella paljon, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy niin myös ehkä hiukan marginaalinen Tera: Uusi Veri  -levy löytyi myös..(dust eater dogsia ei löytynyt.. ;-( )

Kappaleet siis soivat striiiiiimattuna eli eivät lataudu koneelle ollenkaan (ellei bufferia lasketa :) ). Lisäksi voit rakentaa soittolistoja (joita voi tarvittaessa jakaa kavereiden kesken) eli soitin toimii aivan kuin sinulla olisi kappaleet omalla koneella. Spotifysta on ilmainen versio tällä hetkellä ja sieltä pitäisi kuulua mainoksia aina silloin tällöin, mutta omalle kohdalle ei ainakaan vielä ole osunut ollenkaan yhtään mainosta MUTTA ainoa miinus tällä hetkellä on, että mukaan Spotifyn ilmaisversioon pääsee vain kutsun kautta ja kutsuja ilmeisesti saavat harvat ja valitut…itselläni ei vielä tällä hetkellä ole yhtään kutsua varastossa :-(

EDIT: Dalai oli näemmä ehtinyt kirjoittaa oman esittelynsä spotifysta (eli mukavasti kirjoitettiin postaukset samaan aikaaan samasta asiasta) jo omaan blogiinsa, mutta itse huomasin tuon vasta kun olin kirjoittanut oman arvosteluni.