Olen ihmetellyt, miksi ääkköset eivät ole yleistyneet domain nimissä. Eihän se ole ihme, koska ihmiset on vuosia opetettu unohtamaan ääkköset ja muut erikoismerkit. Toisaalta kummalliset merkit ovat tehneet ainakin tekniikasta ymmärtävät ihmiset varovaisiksi, esimerkiksi #- ja €-merkit tuottivat aikoinaan paljon ongelmia, joten niitä yritetään välttää kuin ruttoa. Toinen yleistymisen este on nykyisest älypuhelimet. Marginaalipuhelin Symbian osaa ääkköset domainissa, mutta esimerkiksi Androidissa en saanut ääkkösiä edes syötettyä osoitekenttään. Miten iPhone ja Windows? Ihmiset käyttävät nykyään paljon enemmän nettiä älypuhelimilla ja tableteila, jos ne eivät osaa ääkkösiä, on turha toivoa ääkkösiä domaineihin. Ei sillä, että kukaan niitä kaipaisi, mutta onhan loogisempaa syöttää sää.fi kuin saa.fi.

Sää.fi